Προγράμματα

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Χρηματοδότησης από το Ukraine Investment Framework

Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Χρηματοδότησης από το Ukraine Investment Framework
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 25.09.2024 ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Επενδυτικό Πλαίσιο για την Ουκρανία (Ukraine Investment Framework – UIF).

Το Επενδυτικό Πλαίσιο για την Ουκρανία είναι ο επενδυτικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, ο οποίος διαχειρίζεται συνολικά 9,3 δισ. ευρώ (7,8 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις και 1,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις) και αναμένεται να οδηγήσει σε μόχλευση επενδύσεων συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το Επενδυτικό Πλαίσιο για την Ουκρανία αποτελεί το επενδυτικό σκέλος του Ευρωπαϊκού Κανονισμού EΕ 2024/792 για την Διευκόλυνση της Ουκρανίας (Ukraine Facility), ο οποίος αποσκοπεί να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και την ευρωπαϊκή της πορεία, με βοήθεια ύψους 50 δισ. ευρώ εντός της τετραετίας 2024-2027.

H πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης θα παραμένει ανοιχτή για περίοδο τουλάχιστον ενός έτους.

Η προθεσμία υποβολής για εξέταση των προτάσεων κατά την επόμενη σύνοδο του ΔΣ του Επενδυτικού Πλαισίου για την Ουκρανία έχει οριστεί για την 31η Οκτωβρίου 2024. Στην πορεία του τρέχοντος έτους θα ανακοινωθούν και νέες ενδιάμεσες προθεσμίες.

Πληροφορίες αναφορικά με τα κριτήρια και τον τρόπο συμμετοχής στις προσκλήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας, Υπουργείο Εξωτερικών

Τηλ.: 210 368 2764

E-mail: db1@mfa.gr

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας. Περισσότερες Πληροφορίες: info@eg.gov.gr

Related Articles

Back to top button