Δελτία Τύπου

Ημερίδα SEADRION PLUS 10-06-2022, Χερσόνησος Κρήτης “Συνδυαστικά συστήματα εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας με χρήση υδρόψυκτων αντλιών θερμότητας. Προοπτικές και εφαρμογές στον ξενοδοχειακό και βιομηχανικό τομέα’

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σας προσκαλεί σε ημερίδα και επίδειξη έργου, που διοργανώνει με τίτλο «Συνδυαστικά συστήματα εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας με χρήση υδρόψυκτων αντλιών θερμότητας – Προοπτικές και εφαρμογές στον ξενοδοχειακό και βιομηχανικό τομέα» στο πλαίσιο του έργου SEADRION PLUS.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στις 10:00 στο ξενοδοχείο Lyttos Mare Exclusive Beach Resort, στην Χερσόνησο Κρήτης και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom (https://bit.ly/3xcg0Vt)

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης κοινού και φορέων, η εκδήλωση στοχεύει να επιδείξει ολοκληρωμένες σχεδιαστικές λύσεις στην εφαρμογή υδρόψυκτων αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Θα παρουσιαστούν και θα γίνει ξενάγηση σε συνδυαστικές λύσεις και εφαρμογές όπως υβριδικά συστήματα κλιματισμού, καινοτόμα υλικά ανθεκτικά στο διαβρωτικό περιβάλλον καθώς και εφαρμογές ενεργειακής διαχείρισης μεγάλων εγκαταστάσεων. Αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία συγκέντρωσης και ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους φορείς και επαγγελματίες του χώρου των έργων ενεργειακών αναβαθμίσεων, αντλιών θερμότητας, διαχείρισης υδάτων και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης.

Το Lyttos Mare Exclusive Beach Resort, ως ένα ξενοδοχείο το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερης κλίμακας πρότυπο εφαρμογών συνδυαστικών υδρόψυκτων συστημάτων, θα φιλοξενήσει και θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες, με το πέρας των εισηγήσεων, στους χώρους των εγκαταστάσεων, προσφέροντας στο κοινό την άμεση εμπειρία και γνωριμία με τις εν λόγω τεχνολογίες.

Ομάδες-στόχοι: Εμπορικά, βιομηχανικά και ξενοδοχειακά επιμελητήρια, μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, Δημόσιοι φορείς.

Σχετικά με το project SEADRION PLUS

Το έργο SEADRION PLUS “Fostering diffusion of Heating & Cooling technologies using the seawater pump in the AdriaticIonian Region PLUS προωθεί τη χρήση αντλιών θερμότητας που χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ψύξης. Το επίκεντρο του έργου είναι η διάδοση και προώθηση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν κατά το αρχικό έργο SEADRION στους ενδιαφερόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το έργο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Interreg ADRION, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο IPA II. Περισσότερες πληροφορίες: www.adrioninterreg.eu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Articles

Back to top button