Δελτία Τύπου

Πρόσκληση σε pitching event από το Spread2Inno του ΕΠΠ στο πλαίσιο της έκθεσης PatrasIQ

 
Το έργο Spread2Inno του ΕΠΠ συμμετέχει ενεργά στην 8η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 25-27 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση, το ΕΠΠ ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας του Spread2Inno θα αναπτύξει δράσεις για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως ομιλίες-παρουσιάσεις εν είδει εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, αλλά και ένα pitching event, στο οποίο 20 επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους και να διεκδικήσουν  δωρεάν συμμετοχή σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιτάχυνσης που προσφέρει το Spread2Inno.

Προκειμένου να επιλεγούν οι 20 εταιρείες στις οποίες θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους μέσω ενός pitch deck μπροστά στα υψηλόβαθμα στελέχη των 7 εταίρων του έργου (δείτε όλους του εταίρους εδώ), μπροστά σε τοπικούς παράγοντες, αλλά και στο κοινό της PatrasIQ, το ΕΠΠ προσκαλεί νεοφυείς επιχειρήσεις να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, μεταξύ άλλων κριτηρίων, θα δοθεί προτεραιότητα σε εταιρείες (startups) που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ). Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα συμμετοχής και από εταιρείες εκτός της ΠΔΕ, σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός τοπικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του pitching, από τις 20 επιχειρήσεις που θα έχουν επιλεγεί από την πρώτη φάση των αιτήσεων, οι τέσσερις που θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή των εταίρων του έργου, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξειδικευμένα σεμινάρια επιτάχυνσης (acceleration) που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του SPREAD2INNO, στην Ρώμη και στη Σόφια, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Πέραν της διεκδίκησης μιας εκτός τεσσάρων θέσεων, όλες οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο pitching event και στις λοιπές παράλληλες δράσεις του Spread2Inno στην έκθεση PatrasIQ, θα μπορέσουν να αποκομίσουν τα οφέλη της προβολής τους, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των εταίρων του έργου, καθώς επίσης θα συμπεριληφθούν στα παραδοτέα του έργου στην ευρωπαϊκή κοινότητα και στις ενέργειες διάχυσης μέσω των online καναλιών επικοινωνίας του Spread2Inno. Δείτε, για παράδειγμα, εδώ το δημοσιευμένο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του έργου για το πρώτο local event του ΕΠΠ στη Θεσσαλονίκη και την παρουσίαση των επιλεγμένων startups εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και το έργο, μπορείτε να απευθύνεστε στους:
•    Δρ. Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο, E-mail, τηλ. 2610 911550
•    κ. Διονυσία Μυλωνά, E-mail, τηλ. 2610 911552

Spread2Inno official website

Print Friendly, PDF & Email

Related Articles

Back to top button